Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyar Bálint belerúgott a tan
  2007-01-19 20:33:38, péntek
 
  Magyar Bálint belerúgott a tanítónőbe


Bejárta a médiát a hír, hogy egy megnevezhetetlen borsodi településen a 9 és 11 (!) éves harmadik osztályos gyermekek fizikailag bántalmazták tanítónőjüket.

Hogy miféle gyerekek és hol, netán egyéb lényeges körülmények is lehetnek? Ezekről hallgatott a rendőrségi jelentés.

Persze a dolog rendje-módja szerint megindult a találgatások özöne, ami - baj. Baj, de nem azoknak a hibája, akik fantáziálni kezdtek.

Szabad-e, lehet-e beérnünk annyival, amennyit a politikailag korrekt (?) média, a hasonlóan korrekt (?) rendőrséggel karöltve tudat velünk?

Nem a cigánykérdésre gondolok. Ebben ugyanis nem az az ügy, hogy roma gyerekek bántalmazták-e a tanítónőt vagy sem.

A felelősségről kell beszélnünk. Nevezetesen arról, hogy miként történhet meg ilyesmi a kiváló oktatási tradícióira oly büszke Magyarországon.

Nagy hazugság, hogy az oktatásba fektetett pénz lassan térül meg. Az iskola valóban a jövőt építi, ám nem holmi ködös jövőt, hanem a holnapot. És a holnap nincs messze.

Magyar Bálint tegnapi miniszterségének most van a holnapja.

Nevezett politikus az első miniszterségének éveiben is elég sok kárt okozott, de az eltörpült a 2002-2006-os időszakban elkövetett pusztításhoz képest. Szedjük csokorba, a teljesség igénye nélkül, ami az elmúlt években végképp szétzüllesztette az iskolát.

Az oktatási ombudsman eredetileg sem volt valami zseniális ötlet, ám az elmúlt években kikristályosodott a szerepe: minden zsivány tudja, hogy nála kell följelenteni a pedagógust. És erre az agybajra milliók folynak el, miközben oly sok fontos dologra nincs pénz.

A kábítószerek iskolai szabadkereskedelmének kvázi engedélyezése ugyancsak elképesztő aljasság. A minimális mennyiség büntethetetlenségének garantálása, valamint a szülő tájékoztatásának tilalma, karöltve a diákok ,,jogainak" sulykolásával (miközben a kötelességmulasztás szankcionálása megszűnt), néhány év alatt a beetetők paradicsomává züllesztette a középiskolákat. Csak erről nem szabad beszélni, mert retteg a tanár és az iskolavezetés is. (Hogy miért, erre mindjárt visszatérünk.)

Az általános iskolában a neveletlenség és a lustaság az irányadó. Az a gyermek, aki nem teljesíti kötelességeit, hanyag, lusta, modortalan stb., teljes jogi védelmet élvez! A tanító nem buktathat, nem távolíthatja el sem az óráról, sem az osztályból, sem az iskolából, csak olyan procedúra árán, ami irreálisan megterheli őt.

Az első iskolai időszakban, amikor munkafegyelemre, a helyi viselkedési normák elsajátítására kellene szoktatni a gyermeket, semmilyen eszköz sincs a pedagógus kezében a normaszegővel szemben. Ez abszurdum.

Amióta Magyar Bálint ezeket a csapásokat mérte az iskolarendszerre, azóta egyre gyorsuló sebességgel zuhan a magyar iskolarendszer színvonala.

Az MSZP-SZDSZ kormányzásának következtében szükségszerűen beállt újabb válság pedig a pedagógusokat önigazoló jelentések írására szakosodott automatává degradálta, aminek következtében a mostani tanévtől kezdve valójában a gyermek nem is elengedhetetlen ,,kelléke" a tanári munkának.

Mi van most?

Hazánkban a legszámosabb diplomatípus valószínűleg a pedagógusi. Tízezrével vannak tanítók, tanárok, gyógypedagógusok, akik nem a tanügyben dolgoznak. És egyre többen vannak munka nélkül. Ma egy-egy meghirdetett pedagógusállásra korábban elképzelhetetlen számban, nyugodtan mondhatjuk, tülekednek a jelentkezők.

Maga az iskolarendszer ellenben sorvad. Nemhogy felszívná, éppen ellenkezőleg, veti ki magából a pedagógusokat. Hosszú sora van annak, hogy miért csökken az osztályok száma, a jelenlegi csökkenés közvetlen (de nem egyetlen!) oka a Bokros-csomag által okozott pusztítás.

A már említett Medgyessy-Gyurcsány-válság a gazdasági alap nélkül hirtelen megemelt bérek (2002) és az azóta folytatott eszelős politika miatt az iskolarendszert úgy megborítja, hogy ahhoz foghatót a nyolc évfolyamos általános iskolára történt átállás óta nem láttunk.

A pedagógusokat satuba fogták. Egyfelől nevetséges, ám bonyolult önadminisztrációra kényszerítették őket, amitől az állásuk (megélhetésük) függ, másfelől az iskolák közül több százat halálra ítéltek, ráadásul olyan helyeken, ahol a pedagógus garantáltan munkanélküli lesz, ha kiszorul a rendszerből. A kistérségi szisztéma ugyanis kannibalizmusra kényszeríti a magyar településeket.

A szűkös források elosztása kapcsán több száz település gyors elhalásra van ítélve, mivel a kistérségnek akkor lesz elég a pénz, ha egy vagy több településen megszünteti az ilyen-amolyan szolgáltatást. Ez az iskolára nézvést azt jelenti, hogy mondjuk kilenc falunak marad három iskolája; két faluban egyáltalán nem lesz iskola, négyben csonka iskola lesz, és csak három településnek lesz teljes iskolája. Az összevonás következtében a kistelepülési pedagógusok kisebbsége, többsége vagy teljes létszáma elveszíti az állását. Tudniillik az iskolai költség legnagyobb hányada a bér és a bérteher, az összevonásnak semmi más gazdasági értelme sincsen, mint a bérmegtakarítás. Ez a holnapi magyar kannibalizmus.

Minderről alapvetően Magyar Bálint tehet. Ezért mondjuk, hogy a borsodi kisgyermekek kezével-lábával Magyar Bálint ütötte meg a magyar pedagógust.

Nem Magyar Bálint az egyetlen felelős, ezt is le kell szögeznünk. Mindenekelőtt nevesítsük az MSZP és az SZDSZ mint párt, továbbá Hiller István tárcavezető és a miniszterelnök felelősségét is.

Mi lesz a közeljövőben?

A történet ezzel nem ért véget. Felelős a lehetetlen viszonyok kialakulásában a pedagógusszakma, legfőképpen annak legnagyobb szervezete, a Pedagógusok Szakszervezete. A PSZ, amely elvtelenül belebújt a szocik altestébe, bűnös módon asszisztál a pusztításhoz.

Felelősek a maguk módján a pedagógusok, mert elsöprő többségük értelmiségihez méltatlanul tűri a pusztítást. Nem ért vele egyet, mégsem is áll ki az igazáért. Ékes példája ennek, ahogyan a magyar középiskolák falaznak a kábítószer-terjesztésnek. A tanár fél a törvénytől, az iskola a bezárástól, mivel a középiskolai ,,túlkínálat" miatt senki sem akar begyűjteni egy hatalmas fekete pontot a kábítószerezés hírével. Ergo becsukják a szemüket-fülüket, és remélik, hogy nem derül ki semmi sem.

Végül felelős maga a fő elszenvedő, a magyar nép is, amelyik ezt a politikát folytatásra ítélte tavaly áprilisban. Igaz, hogy a magyar falu, amely új tatárjárás előtt áll, nem szavazott a kormányerőkre, ám a kormánypárti szavazóknak tudniuk kell, hogy az ő hozzájárulásukkal pusztul az ország.

Valószínűleg a tanítóverő gyermekek is áldozatai ennek a tébolynak. Ha ugyanis rendes iskolába járhattak volna, amelyikben a pedagógusnak joga és eszközrendszere van nevelni, akkor három- (illetve több) évi tanulás után nem itt tartanának. Így tehát Magyar Bálint a gyermekeknek is ellensége, nemcsak a tanároknak.

Optimizmus érdemi változást remélni. A magyar társadalom csalódott, hitetlen (vagy hitevesztett), értelmisége méltatlan, kormánya alkalmatlan. A lejtőn nincs megállás.

Mint említettük, az iskola nem a ködös jövőt építi, hanem a holnapot. A ma 11 éves tanárverő gyermek öt év múlva már önállóan fogja intézni a hétköznapjait - a többit ki-ki elképzelheti magának.

gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elképzelhetetlen, miniszterségének, iskolarendszerre, tájékoztatásának, szétzüllesztette, gyógypedagógusok, pedagógusállásra, megnevezhetetlen, kannibalizmusra, elengedhetetlen, iskolarendszert, munkafegyelemre, eszközrendszere, bérmegtakarítás, kényszerítették, pedagógusszakma, magyarországon, középiskolákat, kábítószerezés, kialakulásában, szankcionálása, szakszervezete, értelmiségihez, miniszterelnök, kormányzásának, iskolarendszer, cigánykérdésre, szükségszerűen, elsajátítására, következtében, pedagógusokat, kormányerőkre, kistelepülési, összevonásnak, felelősségről, szolgáltatást, megnevezhetetlen borsodi, rendőrségi jelentés, dolog rendje-módja, találgatások özöne, politikailag korrekt, hasonlóan korrekt, cigánykérdésre gondolok, tanítónőt vagy, felelősségről kell, kiváló oktatási, oktatásba fektetett, iskola valóban, jövőt építi, holnap nincs, első miniszterségének, teljesség igénye, Magyar Bálint, Amióta Magyar Bálint, Hiller István, Pedagógusok Szakszervezete,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Volt egy...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A Föld napja  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  képre írva  Tehetségtelen gyerek nincs.  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Ébredj  Vannak arcok  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Különös!  Gondolatok az életről és szere...  A Mester kezének érintése  Bella István: Zsoltár  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Emberként automatikusan értéke...  A világnak égető szüksége van ...  Szép estét  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Föld napja április 22  Pillangó  képre írva  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Muratáj  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ha így haladunk...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Különös!  Föld napja április 22  Naplemente  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Pillangó  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam Krisztinától  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  képre írva  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  A Föld napja 
Bejegyzés Címkék
megnevezhetetlen borsodi, rendőrségi jelentés, dolog rendje-módja, találgatások özöne, politikailag korrekt, hasonlóan korrekt, cigánykérdésre gondolok, tanítónőt vagy, felelősségről kell, kiváló oktatási, oktatásba fektetett, iskola valóban, jövőt építi, holnap nincs, első miniszterségének, teljesség igénye, elmúlt években, oktatási ombudsman, agybajra milliók, kábítószerek iskolai, minimális mennyiség, szülő tájékoztatásának, diákok &#8222, beetetők paradicsomává, általános iskolában, első iskolai, helyi viselkedési, pedagógus kezében, normaszegővel szemben, csapásokat mérte, magyar iskolarendszer, pedagógusokat önigazoló, mostani tanévtől, tanári munkának, legszámosabb diplomatípus, tanügyben dolgoznak, iskolarendszer ellenben, osztályok száma, jelenlegi csökkenés, gazdasági alap, azóta folytatott, nyolc évfolyamos, pedagógusokat satuba, iskolák közül, pedagógus garantáltan, kistérségi szisztéma, magyar településeket, szűkös források, kistérségnek akkor, vagy több, ilyen-amolyan szolgáltatást, iskolára nézvést, összevonás következtében, kistelepülési pedagógusok, iskolai költség, összevonásnak semmi, holnapi magyar, borsodi kisgyermekek, magyar pedagógust, egyetlen felelős, miniszterelnök felelősségét, történet ezzel, lehetetlen viszonyok, szocik altestébe, maguk módján, magyar középiskolák, középiskolai &#8222, hatalmas fekete, kábítószerezés hírével, politikát folytatásra, magyar falu, kormánypárti szavazóknak, tanítóverő gyermekek, pedagógusnak joga, magyar társadalom, lejtőn nincs, ködös jövőt, hétköznapjait &#8211, többit ki-ki, elképzelhetetlen, miniszterségének, iskolarendszerre, tájékoztatásának, szétzüllesztette, gyógypedagógusok, pedagógusállásra, megnevezhetetlen, kannibalizmusra, elengedhetetlen, iskolarendszert, munkafegyelemre, eszközrendszere, bérmegtakarítás, kényszerítették, pedagógusszakma, magyarországon, középiskolákat, kábítószerezés, kialakulásában, szankcionálása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.